گوجه فرنگی یک سبزی است که به دلیل محتوای کم کالری طبیعی در رژیم های غذایی در سراسر جهان استفاده می شود. حاوی کاروتن لیکوپن، ویتامین A و C، پتاسیم و اسید فولیک است.
لیکوپن رنگدانه ای است که رنگ قرمز گوجه فرنگی را به گوجه فرنگی می دهد رب گوجه رعنا و با پیشگیری از بسیاری از انواع سرطان مرتبط است.
لیکوپن همچنین یکی از قویترین آنتیاکسیدانهای طبیعی است که با رادیکالهای آزاد که میتوانند در رشد و فعالیت طبیعی سلولها اختلال ایجاد کنند، مبارزه میکند.
این رادیکال های آزاد به طور بالقوه می توانند رب گوجه فرنگی منجر به سرطان، بیماری قلبی و پیری زودرس شوند.
گوجه فرنگی را می توان به طور مستقیم یا به عنوان یک ماده در سس گوجه فرنگی، سوپ گوجه فرنگی، سس و رب گوجه فرنگی مصرف کرد.
عناصر کمیاب نقش مهمی در عملکرد زندگی ما در طیف گسترده ای دارند. در حالی که برخی از عناصر کمیاب مانند کادمیوم، سرب، جیوه و فلزات رادیواکتیو فلزات سنگین سمی هستند، برخی از آنها مانند آهن، مس و روی دارای اهمیت غذایی و ضروری هستند.
فلزات سمی معمولاً عملکرد یک عنصر ضروری در بدن را تقلید می کنند رب گوجه فرنگی 5 کیلویی و در فرآیندهای متابولیک اختلال ایجاد می کنند و باعث بیماری می شوند.
بنابراین، تعیین عناصر کمیاب در ماتریس های مختلف به دلیل افزایش علاقه به نظارت بر محتویات خاص غذا، نمونه های بیولوژیکی و محیطی و مواد مغذی برای کنترل کیفیت و اهداف بهداشت عمومی اهمیت فزاینده ای پیدا می کند.
کادمیوم یک عنصر سمی و غیر ضروری است که عمدتاً در خون، کلیه ها و بافت های کبد رب گوجه طبیعی تجمع می یابد. به طور مشابه سرب یک است
فلز به وفور یافت شده که برای سلامتی و محیط زیست بسیار سمی است و هیچ عملکرد اساسی در بدن ندارد.
این می تواند به کلیه ها، کبد، قلب و سیستم های عروقی، ایمنی و عصبی به خصوص در کودکان خردسال آسیب برساند و باعث تعدادی از بیماری های هموتولوژیک و عصبی شود.
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.